Broccoli

Om planten

Broccoli (og blomkål) er en speciel grøntsag, fordi det er blomsten, vi høster og spiser. Det er vigtigt at høste broccolien, inden den begynder at springe ud. Så du må hellere høste hovederne små end at vente for længe.

Her skal du især indstille dig på at få noget andet end i supermarkederne. Forvent, at hovederne er en del mindre end dem, man kan købe.

Til gengæld vil du opleve, at planten skyder sideskud igen og igen, så du kan høste mange små broccoli. De udvikler sig først, når det store hovedskud er høstet.

Stænglerne på en broccoli smager også rigtig godt, så tag et godt stykke stængel med, når du høster hovederne. Hvis man ellers indstiller sig på, at man får noget andet ud af sin egen broccoli end fra broccoli fra supermarkedet, så kan man få en del ud af en plante.

Dyrkning

Broccoli skal forspires eller købes forspiret. De udplantes efter nattefrosten med god afstand på 30-40 cm og dækkes med net mod kålsommerfugle.

Høsttidspunktet afhænger af sorten, men det er generelt en grøntsag til sommer, sensommer og eventuelt efterår. Så findes der også en sort som Purple Sprouting, der skulle være flerårig. Det betyder, at den kan tåle frost og kan høstes af henover vinter og forår.

Bemærk, at broccoli fås både som grøn og lilla.

Vigtige datoer

Marts: Forspire

Medio-slut maj: Udplante og dække med net