New zealandsk spinat

Om planten

New zealandsk spinat ser man ikke uden for private køkkenhaver, men her får du virkelig noget for pengene! Den kan være svær at dyrke første år, men lad den stå og smide frø – så vil den dyrke sig selv i din køkkenhave i årene fremover. Du vil derfor være selvforsynende med frø efter at have købt din første pose frø.

Bladene er meget tykkere end spinat, og den indeholder mindre oxalsyre. Den skyder i alle retninger og klarer sig godt både i tørre og våde somre.

Prøv at putte bladene i en omelet og spis den med rugbrød og masser af purløg. Topskuddene kan koges i vand med smør og bruges som tilbehør – ligesom grønne bønner.

Dyrkning

Den vil først spire, når der kommer noget varme i maj. Frøene skal sættes med god afstand (25 cm), for den breder sig meget. Du skal ikke være bange for at plukke af den – den lader til at skyde mere, jo mere man plukker.

Hvis du har selvsåede planter, kan du flytte dem, når de har et par blade. Min erfaring er, at det overlever de fint.

Vigtige datoer

Ca. 15. Maj: Så frø eller flyt selvsåede planter