Kål er uden sammenligning den sværeste familie af planter at lykkes med. Så hvis du kun har lidt tid til køkkenhave eller bare gerne vil have nogle sikre succeser, så hold dig væk fra at dyrke kål.
De nemmeste kålplanter er radiser, majroer og glaskål/knudekål. Hvis du vil dyrke andet end de tre typer kål, skal du have insektnet, så dine planter ikke bliver ædt af larver.
Kål skal have gødning, så giv bedet en ordentlig gang kompost i foråret. De behøver som regel ikke at blive vandet, men det kan være godt med jorddække, der holder på fugten i jorden.
Den store fordel ved kål er, at det er noget af det eneste, man kan spise friskt om vinteren, fordi de fleste kål tåler frost. En anden fordel ved kål er, at hele planten er spiselig. Det betyder bl.a., at man kan spise bladene på broccoli, blomsterne på palmekålen og frøskulperne på radiserne. Noget smager dog bedre end andet, da kål kan blive ret bittert. De kedelige kålblade er godt foder til høns og kaniner om vinteren, mens det er småt med grønt.
Kål har en lang sæson, og mange typer kål forspires inde allerede fra februar. Hvis du vil spare tid og besvær, kan du købe forspirede planter omkring maj.