Bær for de øvede

Jordbær

Jordbær er gode til syltetøj og rødgrød. Sæsonen er på nogle få uger i juni-juli. Der skal luges og fjernes stiklinger fra planterne i løbet af sommeren. De må kun stå det samme sted i fire år, så skal der tages stiklinger og etableres et nyt jordbærbed.

Solbær

Solbær er nemme at tage stiklinger af, så du selv kan lave mange buske. Bærrene er gode til syltetøj og saft. Det kan godt kræve et net mod sultne fugle. Bær høstes i juli.

Ribs

På en god busk kan man få kilovis af bær, når busken har vokset sig stor. De kan bruges til saft, gele og rødgrød. Bærrene er klar i juli.

Stikkelsbær

Er meget udsat for angreb fra skadedyr. Det kan efter sigende afhjælpes, hvis buskene sættes i hønsegården. Bærrene kan bruges både umodne og modne.

Blåbær, tyttebær og tranebær

Kræver alle surbundsjord.

Boysenbær, Loganbær og Taybær

Er forskellige krydsninger af brombær og hindbær.

Honningbær eller sibirisk blåbær

Kaldes også majbær og kræver ikke surbund.

Surbær eller Aronia

Busken får ret fine efterårsfarver.

Saskatoonbær

Et lille træ af mispel-slægten med bær der ligner blåbær. Modner i juli.

Havtorn

Du har brug for mindst to planter for at få bær: En han og en hun.

 

Derudover findes der også Mispel, Kirsebærkornel, Vinbær med flere.

 

NB. Hyldebær, Morbær og Kirsebær står under frugttræer.